kelder uitgraven

Zandblazen: wat is het en hoe werkt het?

Deze methode binnen de bouw is vrij nieuw, maar al veel gebruikt en zeer efficiënt gebleken. Om een verzakking te kunnen verhelpen of een kruipruimte te verhogen, is het zandspuiten/zandblazen een uiterste effectieve techniek gebleken. Maar hoe werkt zandblazen nou precies en wat zijn de voordelen ervan? Je leest het in onderstaande blog.

Wat is een zuigblaascombinatie?

Wil jij jouw kruipruimte verhogen of een verzakking verhelpen waardoor je fundering gedeeltelijk bloot is komen te liggen? Huur dan een zuigblaascombinatie. Deze wagen zal allereerst gekoppeld worden aan slangen en buizen richting de kruipruimte. Hierbij wordt rekening gehouden met interieur en de plek waar de buizen worden neergelegd, zodat je minimale overlast ondervindt. Als de constructie is gecheckt kan het zandblazen beginnen.

Door middel van luchtdruk zal er zand de kruipruimte ingeblazen worden om de ruimte te verhogen of de verzakking te verhelpen en de fundering weer opnieuw te kunnen bedekken. Na afloop zal het zand gelijk verdeeld worden over de ruimte, zodat de ruimte netjes achtergelaten kan worden. 

Wanneer de kruipruimte verhogen?

Het is trouwens essentieel om bij een verzakking zand te spuiten om de kruipruimte te verhogen, omdat de grond van de tuin anders onder de fundering door zou kunnen spoelen en dit nieuwe verzakkingen zou kunnen veroorzaken. Tevens zorg je bij het verhogen van de kruipruimte voor extra ondersteuning van de fundering. Meer weten over de kruipruimte verhogen? Vraag het aan De Kruipruimte Specialist. Als specialist op dit gebied vertellen zij je graag meer over de mogelijkheden en kosten.

Zand blazen is zeer veilig

Bij het gebruik van de zandblaastechniek kan het interieur van uw woning dus geen schade oplopen door werklui die met hun kruiwagen en werkschoenen door de woning banjeren en tientallen keren heen- en weer lopen, omdat het slagensysteem ervoor zorgt dat het zand vanuit de zuigblaascombinatie direct de kruipruimte in wordt gespoten en niet met de hand in de ruimte geschept hoeft te worden. Ook hoeven afvalmateriaal of lege bigbags/zandzakken niet afgevoerd te worden, omdat de wagen het zand rechtstreeks in de ruimte heeft gespoten.