servicemonteur

Wat is een servicemonteur?

De functienaam ‘servicemonteur’ heb je vast weleens voorbij zien komen. Behalve dat je weet dat een servicemonteur service levert en zaken repareert heb je verder eigenlijk geen idee wat een servicemonteur voor werkzaamheden verricht en wat de functie verder inhoudt. Hieronder meer informatie over wat een servicemonteur is.

Tip: wil jij gaan werken als monteur in regio Almere? Wellicht is deze vacature monteur in Almere iets voor jou!

Wat zijn de werkzaamheden van een servicemonteur?

Een servicemonteur pleegt onderhoud aan apparaten en machines en zorgt ervoor dat deze optimaal blijven werken en anders zo spoedig mogelijk weer gerepareerd worden. Vaak richt een servicemonteur zich op een bepaald vakgebied zoals elektrotechniek of CV installatietechniek. Je kent ongetwijfeld wel de CV servicemonteur die jaarlijks langskomt om je CV te checken en indien nodig te repareren of onderhoud aan te plegen. Zo zijn er op vele gebieden servicemonteurs te vinden. Ook in ziekenhuizen en bij ICT bedrijven zijn servicemonteurs hard nodig om te zorgen dat alles juist blijft werken. 

Ook als je last hebt van een storing binnen de ICT installatie van je bedrijf, is het vaak de servicemonteur die het euvel moet proberen te verhelpen. Hij zal proberen de reparatie op dat moment uit te voeren en anders zo spoedig mogelijk zorgen voor reserveonderdelen die hij kan installeren, zodat alles spoedig weer werkend is. 

Je kunt je voorstellen dat hele grote productie- of ICT bedrijven hun eigen servicemonteurs in dienst hebben. Zij kunnen het zich namelijk niet veroorloven dat een productieband of belangrijk ICT onderdeel stil komt te liggen voor een langere tijd. Dit kost namelijk heel veel geld, waardoor grote bedrijven vaak ook zelf reserveonderdelen op voorraad hebben liggen om eventuele reparaties snel uit te kunnen laten voeren door hun servicemonteurs. Ben jij enthousiast geworden en op zoek naar vacature monteur in Leeuwarden of een andere plaats in Nederland om te gaan werken als servicemonteur? Kijk dan snel online voor de beschikbare vacatures binnen dit vakgebied.