gevelrenovatie

Gevelrenovatie: kosten en mogelijkheden

Bij het renoveren van een gevel zijn er verschillende klussen die je kunt laten uitvoeren. Een gevelrenovatie is namelijk niet alleen het vervangen van gevelstenen, maar ook het schoonmaken en onderhouden van de gevel. Lees verder en ontdek alles over de kosten en mogelijkheden! 

Het doel van gevelrenovatie

Gevelrenovatie kan je huis een nieuwe uitstraling geven. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Je kunt de gevel schoonmaken om vuil en vlekken te verwijderen. Ook kun je de gevel schilderen in een nieuwe kleur. Als er beschadigingen zijn, kunnen die worden gerepareerd. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de gevel te bekleden met nieuwe materialen, zoals steen, hout of crepi. Welke manier je ook inzet, het doel van gevelrenovatie blijft altijd hetzelfde: het verbeteren van de kwaliteit van de gevel. 

Gevelrenovatie biedt een geweldige kans om je huis op te frissen en te beschermen tegen weersinvloeden. Overweeg welke opties het beste bij je budget en wensen passen. 

gevelrenovatie

Hoeveel kost een gevelrenovatie? 

Hoeveel kost een gevelrenovatie precies? Je betaalt bij een gevelrenovatie niet een vast bedrag. Dit bedrag verschilt namelijk per klus. Wanneer je te maken hebt met een kleine klus, zoals het uitvoeren van nieuw voegwerk, kun je uitgaan van kosten rond de € 10,- per m². Wil je een klus laten uitvoeren zoals het vervangen van gevelstenen, dan kost het ongeveer € 12,50 per steen. 

Zo zijn er nog veel meer klussen en prijzen. Zo kost het renoveren van een schoorsteen € 500,- of meer, kost het vervangen van raamdorpels plus-minus € 35,- per uur en kost het vervangen van voegwerk tussen de € 40,- en de € 42,- per m². 

Hoeveel je moet betalen voor gevelrenovatie is dus afhankelijk van de grootte van het project, maar ook van de complexiteit en natuurlijk de materiaalkosten. Dit zijn allemaal onderdelen waar je rekening mee moet houden.