bouw

De voordelen van duurzaam bouwen met 3D laserscanning

In de bouwsector staat duurzaamheid steeds meer centraal. Een mooie ontwikkeling die zich hier afspeelt heeft te maken met 3D laserscanning, hierbij draait het allemaal om duurzaam bouwen. Daar leggen we van Unite2Build je graag wat meer over uit, want dit is echt de moeite waard om daar de voordelen van in te zien.

Nauwkeurige data voor efficiënt ontwerp

Een van de grootste voordelen van 3D laserscanning in duurzaam bouwen is het verzamelen van nauwkeurige en gedetailleerde gegevens. Dit is dan gericht op de gegevens van bestaande structuren. Het is hierdoor mogelijk om met millimeter precisie de vorm en afmetingen van gebouwen vast te kunnen leggen. Het voordeel daar weer van is dat architecten en ontwerpers efficiëntere plannen kunnen maken, waardoor er minder materiaalverspilling is bij de bouw. Het zorgt dan weer voor duurzamere projecten.

Optimalisatie van energie-efficiëntie

Duurzaam bouwen gaat over verschillende aspecten, zoals het verminderen van afval en het optimaliseren van energie-efficiëntie. Dankzij 3D laserscanning krijg je meer gedetailleerde informatie over de oriëntatie van gebouwen, maar ook over de zonlichtinval en de thermische eigenschappen. Deze gegevens kunnen architecten en ingenieurs gebruiken bij het maken van ontwerpen die natuurlijk licht benutten, maar ook bij ontwerpen welke het energieverbruik verminderen.

Kostenbesparing

Dankzij de 3D laserscanning wordt een bouwproces versneld. Maar het draagt ook bij aan kostenbesparing, ontdek de voordelen via Unite2build. Omdat gegevens sneller verzameld kunnen worden, maar ook nauwkeurig, zorgt dat ervoor dat bouwprojecten sneller kunnen beginnen. De kans dat het mis gaat is hierdoor kleiner, er worden dus minder fouten gemaakt. Hierdoor wordt er veel op de kosten bespaard. Ook dit komt het milieu dan weer ten goede, omdat er minder materialen nodig zijn. Daarom is 3D laserscanning een goede

ontwikkeling gericht op het duurzaam bouwen. Er wordt dan ook steeds vaker voor gekozen en wie weet is het in jouw branche ook wel toepasbaar. Informatie kan altijd worden opgevraagd en dan kan er gekeken worden naar de kosten en voordelen die het een bedrijf op kan leveren.