schuifwand van glas

Waarom een schuifwand van glas nemen?

Glazen schuifwanden zijn ideaal om een tuinoverkapping of zelfs een balkon te veranderen in een buitenruimte. Ze bieden een goede bescherming tegen de kou en tegen de regen. Ook insecten, takken en de wind worden buitengehouden. Door te kiezen voor een schuifwand van glas heb je onbelemmerd zicht in de hele tuin. Met het mechanisme kun je de wanden openen en sluiten wanneer je dat wilt. De wanden worden op maat gemaakt. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld te gebruiken bij de bouw van veranda’s, balkons, pergola’s, tuinkamers en tuinhuizen.

schuifwand van glas

De voordelen van glazen schuifwanden

De schuifwanden zijn gemaakt van veiligheidsglas. Het glas moet voldoen aan strenge eisen. Een van de eisen is dat het glas tijdens een ongeluk compleet moet versplinteren. Dit is veilig en het effect is te vergelijken met het versplinteren van het glas waarvan autoramen zijn gemaakt. De glazen schuifwanden brengen enkele voordelen met zich mee. Naast de reeds genoemde redenen, is een belangrijk voordeel dat het glas een isolerende functie heeft. Een glazen tuinhuis is bijvoorbeeld ideaal wanneer je een feestje hebt. De buren zullen zeker niet gaan klagen wanneer je er nog zachtjes wat muziek in draait of met zijn allen nog in gesprek bent. Het glas houdt veel geluid tegen. Een ander belangrijk voordeel is dat je het hele jaar kunt genieten van de tuin. Nattigheid en kou worden door de glazen wanden tegenhouden. Mocht je het toch wat te koud vinden in de tuinkamer, dan kun je de glazen schuifwanden altijd dichtdoen of de ruimte verwarmen met een heater. De glazen schuifwanden zijn ook makkelijk schoon te maken. Ze kunnen worden besproeid of afgewassen met water en eventueel wat zeep. Een laatste voordeel is dat de tuin er mooier uit gaat zien wanneer je er een overkapping in plaatst met bijbehorende schuifwanden van glas. Vaak zal de verkoopwaarde van de woning ook stijgen wanneer je kiest voor een tuinkamer met mooie glazen schuifwanden.

Het is zeker de moeite waard om te investeren in glazen schuifwanden. Het is aan te raden om deze door een professioneel bedrijf te laten plaatsen, zodat je er nog lang van kunt genieten.