boom-online-bestellen

​​Sneeuwbal zonder sneeuw

Tegenwoordig hebben we helaas geen strenge winters meer. Geen dik pak sneeuw dat er meer op de grond ligt en geen sneeuw gevechten meer door de straten. Het voordeel is wel dat het minder snel glad op de weg is en dat je minder snel doorgestoken handen of voeten krijgt, maar toch hoort dat wel bij de winter. Toch is er een manier om sneeuwballen in de tuin te krijgen, zonder dat je daar ook daadwerkelijk sneeuw voor nodig hebt. Nu denk je waarschijnlijk dat dit onzin is, maar het is toch echt zo. Je kunt namelijk een sneeuwbal plant planten met echt sneeuwballen eraan!

Twee keer sneeuw in het jaar

Het voordeel van een sneeuwbal plant is dat deze twee keer per jaar bloeit, zowel in het voorjaar als in het najaar. Dit heeft het effect dat je twee keer per jaar het gevoel hebt dat het toch een beetje winter is. De sneeuwbal staat graag op een zonnige plek, maar kan ook in de schaduw staan. Het effect is dan wel dat er dan minder bloemen groeien en het is natuurlijk het mooist als er zo’n volle bos aan komt te hangen. De sneeuwbal is redelijk winterhard en verdraagt een temperatuur van 15 graden onder de nul. Dus het is een echt sneeuw plant.

Een boom die symbool staat voor het leven

Heb je niks met sneeuw, maar wil je graag een andere boom in je tuin planten? Dan is de Japanse Notenboom misschien wel iets voor jou! De Japanse Notenboom staat symbool voor onveranderlijkheid, liefde, hoop, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven. Hoort dit allemaal bij één boom? Ja zeker, vele kunstenaar raken ook geïnspireerd door de Japanse Notenboom, omdat die dat allemaal uitstraalt. Het voordeel van deze boom is, dat deze langzaam groeit en daardoor kun je hem zelf vormen. Wil je graag een kleine Japanse Notenboom? Dan snoei je hem tussen november en begin maart. Wil je dat hij uitloopt tot een grote boom? Dan moet je er helemaal niks aan doen.