dekbedovertrekken van flanel

Slapen op een wolk: de dekbedovertrekken van flanel

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar steeds meer mensen kiezen ervoor: dekbedovertrekken van flanel. Flanel is een stof die vroeger niet vaak werd gebruikt in beddengoed maar nu niet meer weg te denken is.

Benieuwd of een dekbedovertrek van flanel bij jou past? Lees dan hier alles over dit materiaal:

  • het is zeer geschikt voor koukleumen
  • het is extra comfortabel
  • het is gemaakt van katoen

Katoen?

dekbedovertrekken van flanel

Ja, flanel is eigenlijk gewoon een soort katoen. Dat betekent dat de stof goed ademt en ook goed te reinigen is. Je hoeft niet bang te zijn dat flanel snel kapot gaat want het is stevig materiaal.

Zeer comfortabel

Wat maakt flanel dan anders dan andere soorten katoen? Dat heeft te maken met de verwerking van het materiaal. Een dekbedovertrek van flanel voelt extra fluwelig en zacht aan omdat het aan beide kanten geruwd is. Dat ruwen zorgt ervoor dat de stof zijdezacht en comfortabel wordt. Dat is dan ook precies de reden dat steeds meer mensen een voorkeur hebben voor flanel.

Voor de koukleum

dekbedovertrekken van flanel

Ben jij zo iemand die eigenlijk bij temperaturen boven het vriespunt al zit te bibberen? Dan is een dekbedovertrek van flanel echt iets voor jou. Flanel heeft een warmte isolerend effect en past zich daardoor snel aan de warmte van jouw lichaam aan. Hierdoor helpt het jou zelfs de koudste winternacht door. Nooit meer koude tenen en bibberende schouders!