Een nieuwe vloerbedekking aanleggen

Ga je binnenkort je huis verbouwen? Dan is het handig om goed na te dekken over het type vloerbedekking die je in de woning wilt hebben. De vloerbedekking heeft een grote impact op de sfeer in een woning en daarom is het belangrijk dat je de leukste vloerbedekking uitzoekt. Echter zijn er veel verschillende soorten vloerbedekkingen, in dit artikel vertel ik er meer over!

Houten vloeren

Iedereen kent ze wel: de houten vloeren. Houten vloeren liggen enorm veel woningen. Dit komt omdat er veel verschillende soorten houten vloeren zijn. Hout is een natuurproduct en daardoor is elke houten vloer uniek. Houten vloeren hebben wel het nadeel dat ze goed onderhouden moeten worden om mooi te blijven.

PVC vloeren

Een vloersoort die veel houten vloeren overneemt zijn de kunststof PVC vloeren. De PVC vloeren lijken enorm op houten vloeren, maar zijn niet van een natuurproduct gemaakt. Hierdoor zijn ze een stuk steviger en makkelijker te onderhouden.

Gietvloeren

Er zijn ook mensen die kiezen voor gietvloeren. Gietvloeren zien er enorm strak uit en passen goed bij moderne huisstijlen. Echter kost het wel redelijk veel moeite om ze in een woning aan te leggen ten opzichte van de meeste andere soorten vloerbedekking.

Tapijt

Natuurlijk hebben we ook nog de zachte, warme vloeren. Tapijt is het perfecte voorbeeld van dit soort vloeren. Tapijt voelt heerlijk zacht onder je voeten en met kinderen is dit misschien wel de perfecte vloer voor jou. Ze kunnen namelijk heerlijk op de zachte vloer spelen. Echter zijn de vloeren moeilijk schoon te maken en dus met huisdieren is dit zeker geen aanrader.

Ga je binnenkort je huis verbouwen en wil je een nieuwe vloer aanleggen? Neem dan een kijkje bij Martijn de Wit vloeren om de leukste vloeren te vinden voor jouw woning.