led wandlamp buiten

LED lamp – Tips om het beste model voor jouw huis te kiezen!

Het gebruik van LED-lampen is de laatste jaren zeer gangbaar geworden. Dankzij het hoge rendement, het lage stroomverbruik en de grote duurzaamheid maken ze deel uit van de meest uiteenlopende projecten, zowel residentieel als commercieel. Maar ondanks de vele voordelen is het noodzakelijk te weten hoe een LED lamp moet worden gekozen.

Daarom zult je in dit artikel ontdekken wat de voordelen zijn van het gebruik van LED-lampen en welke het meest geschikt is voor jouw huis. Kijk hier eens naar!

Wat is het vermogen van LED lampen?

Het vermogen van een lamp wordt gemeten in watt – het stroomverbruik – en je moet dit vaststellen, want het varieert naargelang van het model en het type lamp. Dit is ook van invloed op de beslissing welk model in elke kamer moet worden gebruikt.

Het watt-vermogen varieert sterk, zodat sommige lampen een laag verbruik hebben en andere meer verbruiken. Maar dit heeft niets te maken met de lichtsterkte of de sterkte van de lamp, want die wordt gemeten met een andere eenheid, lumen. In die zin is het vermeldenswaard dat een led wandlamp buiten een intensere verlichting moet uitstralen. Hoe groter dus het aantal lumen, hoe meer de lamp de omgeving kan verlichten.

led wandlamp buiten

In welke omgevingen is de LED-lamp geschikt?

Opgedoken als vervanger van de oude gloeilampen en als alternatief voor fluorescentielampen, kan de LED-lamp in de meest uiteenlopende projecten worden gebruikt. Door te begrijpen hoe deze lamp werkt, zult je weten hoe je het meest geschikte type kunt bepalen, afhankelijk van de bedoeling en het soort verlichting dat je wenst. Dat wil zeggen dat de keuze in overeenstemming moet zijn met de gewenste verlichting en de ruimte waarin deze zal worden geïnstalleerd.

Als je een led wandlamp buiten wilt installeren, moet je letten op het niveau van de CRI (Coloring Rendering Index). Op een schaal van 0 tot 100 geeft het aan in hoeverre de lamp in staat is kleuren zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven.

Wat is de beste optie?

Om geen fout te maken bij de keuze en het verwachte resultaat te bereiken, moet je het doel en de beschikbare opties zorgvuldig analyseren.

Temperatuur, model, intensiteit, plaats die verlicht zal worden. Er zijn veel zaken waarmee rekening moet worden gehouden alvorens te kiezen. Elke omgeving vereist een ander soort verlichting. Daarom kan de keuze van één model en de plaatsing ervan in alle ruimten schadelijk zijn voor het project, en zelfs de kwaliteit van het leven aantasten van degenen die deze ruimten frequenteren.