canna terra

Tuintips in de hitte

In dit artikel vind je tips die u misschien nodig zou kunnen hebben als u wilt tuinieren in de zomer (Bron: www.vanvanee.nl)!

Hoe vaak hebben planten water nodig tijdens de hitte? 

Terwijl het idee van het geven van water aan uw planten tijdens warm weer een gegeven is, is de vraag hoeveel water uw planten nodig hebben essentieel om te beantwoorden. Zodra u spijker vaststelling van een betrouwbare waterschema, zult u beginnen met een gezonde en kleurrijke tuin te bevorderen. 

U zou kunnen denken dat het overwateren van de planten het antwoord is, maar overbewatering staat bekend om meer planten de dood te veroorzaken dan te weinig water geven.

Sommige valse alarmen kunnen beginnende tuinders uit koers gooien als het gaat om het water geven aan hun planten. Struiken en andere planten met grote bladeren kunnen vaak hangen wanneer ze worden blootgesteld aan hogere temperaturen. Wanneer tuinders deze hangende planten water geven, kunnen ze uiteindelijk overbewaterd worden en dan kan de plant dood gaan. 

Als u niet zeker weet of een hangende plant water nodig heeft, probeer het dan ’s avonds of ’s ochtends vroeg te controleren. Houd er rekening mee dat planten hangen als gevolg van warmte en hebben de neiging om terug te keren naar een meer regelmatige en gezonde positie wanneer de temperaturen dalen in de vroege ochtend en avond.

Situeer uw planten correct bij warm weer 

Aangezien uw planten zullen worden blootgesteld aan warm zonlicht voor uren op een moment, is het ook essentieel om ervoor te zorgen dat uw planten genoeg schaduw krijgen overdag. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een tuinkamer te creëren waar genoeg schaduw is voor uw planten. Zoals eerder verteld kunnen planten ‘verdrietig’ zijn van zonlicht en daarom is het zo belangrijk om schaduw te hebben voor planten, voornamelijk wanneer de zon het warmst is (in de middag – namiddag en vroege ochtend).