Bouw je eigen schuur in de tuin

Stel je vindt een mooi huis met bouwgrond in Breda. Dan kan je een mooie tuin creƫren bij het huis. En wat kan er absoluut niet missen in een tuin die je zelf kan inrichten en bouwen? Een schuur, ideaal om spullen op te bergen of fietsen te stallen. In dit blogbericht lees je alles over de verschillende soorten schuren die je kan bouwen.

  1. Houten schuur

De meest traditionele schuur is de houten schuur. Zoals de naam al aangeeft is het een schuur van hout, maar hierbij heb je nog wel de keuze uit verschillende soorten hout. De meest gekozen soorten hout bij het bouwen van een schuur zijn Lariks of Red Cedar. Deze houtsoorten zijn uitermate geschikt voor het bouwen van een schuur. Het voordeel van een houten schuur is dat het een sfeervolle uitstraling geeft aan je tuin

  1. Stenen schuur   

De schuren die je steeds vaker terug gaat zien, zijn stenen schuren. Doordat de meerderheid van de mensen steeds vaker voor een moderner interieur gaat, past de stenen schuur goed in dit plaatje. Bij een stenen schuur is het belangrijk om eerst een fundering te leggen. Deze is vaak van beton en de vloer in de schuur is daarom ook van beton. Het voordeel van een stenen schuur is dat het niet alleen hoeft te dienen als schuur. Het kan ook een berging worden of een garage om bijvoorbeeld de auto neer te zetten.

  1. Kapschuur

Een kapschuur is een schuur waar je spullen in kan opbergen, maar daaraan vast zit een overkapping waar je onder kunt zitten. Er zit dus een kap aan de schuur vast die wordt gedragen door palen. Hierbij heb je de keuze om een vlonder te leggen waar je op kan zitten of dat je gewoon op de tuingrond gaat zitten. Een kapschuur bouwen kan zowel bij een houten als stenen schuur.