houtkachel

Kachelpijp kiezen: dubbelwandig of enkelwandig?

Ga je binnenkort een nieuwe kachelpijp kopen, dan ga je een keuze moeten maken tussen een enkelwandige of een dubbelwandige kachelpijp. Als je meer wilt weten over het kiezen van een dubbelwandige of enkelwandige kachelpijp, dan kan je doorgaan met het lezen van de onderstaande tekst.

Een kachelpijp kopen

Als je toe bent aan een nieuwe kachelpijp, dan ga je met verschillende zaken rekening moeten houden. Het belangrijkste hierbij is bepalen in hoeverre je kiest voor een kachelpijp die enkelwandig of dubbelwandig is. Om te bepalen welke rookgasafvoer het beste past bij je situatie dien je te letten op de brandstof en op de toepassing. De brandstof kan aangeven wat de maximale temperaturen zijn tijdens het stoken en de toepassing kan meer zeggen over de uitmonding in het pand, de mogelijkheden van een bestaande schoorsteen, condens tijdens het stoken en dergelijke. Je kunt een kwalitatief goede kachelpijp kopen via Woodburner.nl, zodat je houtkachels op een veilige manier kunt installeren.

Een enkelwandige kachelpijp

De meeste mensen kiezen voor een enkelwandige kachelpijp vanwege het hoog rendement. Enkelwandige kachelpijpen hebben een slanker en eleganter uiterlijk en de bevestigingsbanden zijn niet te zien aangezien ze meestal in dezelfde kleur als de kachel worden geleverd. Ook bij het installeren van een buitenhaard in de tuin kan een enkelwandige kachelpijp zeer geschikt zijn dankzij de optimale warmteafgifte en de efficiënte rookgasafvoer.

Een dubbelwandige kachelpijp

Met dubbelwandige kachelpijpen wordt de afstand tot het brandbaar materiaal enorm verkleind dankzij de isolatie van de pijpen. Op deze manier kunnen de rookgassen op een veilige manier het pand uit worden gevoerd nadat de warmte is afgegeven. Er wordt voor een uitmonding gezorgd, meestal via de gevel of via het dak. Daarnaast is het slim om voor een dubbelwandige kachelpijp te kiezen als er door een verdieping of muur gegaan moet worden, aangezien met enkelwandige kachelpijpen het brandgevaar enorm wordt vergroot.

Overweeg je de aanschaf van een kachelpijp, kies dan altijd voor hoogwaardig kwaliteit als je van een zo lang mogelijke levensduur en een zeer efficiënte werking verzekerd uit wilt zijn. Voor kachelpijpen, houtkachels en andere accessoires kun je terecht bij Woodburner als je op zoek bent naar topkwaliteit.