5 tips voor het onderhouden van de wasmachine

Mocht een wasmachine echt niet meer werken, dan is witgoed reparatie Almere misschien nodig. Er zitten echter nog heel veel stappen tussen voor het zover is. Met de volgende 5 tips is bijvoorbeeld te zorgen voor goed onderhoud van de machine.

1 Loop elke maand de slangen na

De meeste problemen met wasmachines ontstaan bij de slangen. Loop deze daarom elke maand een keer na. Het belangrijkste is dat deze niet scheuren. Kijk ook over ze ook nergens bol staan omdat ze afgeklemd worden. Daarnaast is het belangrijk om de fittingen na te kijken of deze niet loszitten of beginnen te lekken.

2 Aandacht voor het wasmiddel

Het is ook belangrijk om aandacht te hebben voor het juiste wasmiddel. Het is het soort wasmiddel dat past bij het soort wasmachine dat je gebruikt. Veel consumenten weten niet dat hier verschillen tussen zitten. Kijk dit dus goed na. Ook is het belangrijk om er zeker van te zijn dat de juiste mate wordt gebruikt. Wie meer gebruikt dan nodig tast de machine aan met residu.

3 De binnenzijde reinigen

Het is ook belangrijk om de wasmachine zelf goed te reinigen na gebruik. Dit is niet alleen belangrijk voor de machine, maar ook om de was schoon en fris te laten zijn na elke wasbeurt. Het reinigen kan met alleen heet water en witte azijn. Zorg ook dat de trommel, deur en rubbers even worden nagezien bij het schoonmaken.

4 De wasmachine laten drogen

Een veelgemaakte fout is dat de wasmachine na een wasbeurt niet de kans krijgt om te drogen. Door na een beurt de deur van de machine even open te laten staan is veel ellende te voorkomen. Dit geeft de machine de kans om van binnen te drogen.

5 Direct afvoeren

Schone was moet niet in de machine blijven liggen. Voer deze direct af naar de droger zodat de machine droogt.

Bron: Twistoo