Wat valt er wel en niet onder bouwafval?

Bij het produceren van afval heb je te maken met verschillende afvalstromen. Deze verschillende afvalstromen bestaan uit verschillende kosten waardoor het verstandig om afval te scheiden. Door bedrijfsafval in de bouw te scheiden bespaar je kosten aangezien je minder geld zal hoeven te betalen voor goedkope afvalstromen. Daarnaast heb je als (bouw)bedrijf een wettelijke verplichting om zorg te dragen voor het milieu. Deze verplichting bestaat in de vorm van wetgeving met betrekking tot het scheiden van afval. Dit is iets waar je als bedrijf aan moet voldoen indien je boetes wenst te voorkomen. De gemeente of een gecertificeerde afvalinzamelaar kan het afval eventueel ophalen, maar je moet als bouwbedrijf ervoor zorgen dat afval gescheiden wordt en blijft. 

Wat is bouwafval?

Misschien dat jij je afvraagt wat bouwafval is? Dit is afval dat vrij zal komen bij een verbouwing of een verhuizing. Als gevolg van het slopen van muren of een complete schuur zal er vrij veel afval vrijkomen. Het beste is om dit afval vervolgens in een speciale bouwcontainer te gooien. Zo kan je wonen in een schone leefomgeving waarin er sprake is van schone lucht die niet schadelijk is voor de gezondheid om in te ademen. Als dit niet het geval is dan kan je als bedrijf daadwerkelijke problemen krijgen. Een belangrijk onderdeel van aandacht voor het milieu hebben is bedrijfsafval scheiden aangezien je er op deze manier voor zorgt dat er minder verbranding van Co2 plaatsvindt. 

Kiezen voor een container

Indien je naar aanleiding van deze boodschap graag een container zou willen hebben dan is het mogelijk om te kiezen voor een container per afvalstroom. Denk bijvoorbeeld aan een puincontainer, PMD container, restafval container en noem zo maar op. Door deze container heb je voldoende ruimte om afval in weg te gooien, immers is er voldoende ruimte voor opslag in de container. Daarnaast kan je kiezen voor een container die verschillende vakjes heeft waardoor het direct mogelijk is om afval te scheiden. Zorg dat je bij het kiezen voor een container verschillende opties overweegt. Denk hierbij aan de opslagruimte voor afval die aanwezig is en of de container makkelijk te bewegen is. Door te kiezen voor het scheiden van bedrijfsafval draag je bij aan een duurzame wereld met aandacht voor klimaat.