Kamersteiger

Waarom gebruik van een kamersteiger cruciaal is bij klussen

Weet je wat een kamersteiger is? Als het antwoord nee is, dan heb je wellicht jarenlang onnodig veel moeite gedaan tijdens het klussen. Dankzij de kamersteiger kun je namelijk snel en gemakkelijk allerlei plekken in je huis bereiken. Je hoeft niet telkens je ladder een stukje op te schuiven want de kamersteiger bedekt een groot deel van de ruimte. Voor verfklussen is de kamersteiger onder andere perfect. 

Kamersteiger

Kamersteiger of binnensteiger

Rolsteigers staan ook wel bekend als binnensteigers. Dit type steiger is bijvoorbeeld handig wanneer je de wanden wilt behangen of voor schilderwerk in huis. Je kunt er ook kluswerkzaamheden op hoogte mee uitvoeren,,zoals het verven van het badkamerplafond.. Ook voor pleister- en stucwerkzaamheden heb je veel aan een goede kamersteiger. Een kamersteiger kan voor tal van klussen in huis worden gebruikt en heeft de nodige voordelen. Sterker nog, een binnensteiger gebruiken kan cruciaal zijn en het verschil maken tussen een geslaagd en mislukt project.

De kamersteiger:

Kamersteiger
  • is beter voor je lichaam
  • zorgt dat je sneller klaar bent
  • is veiliger dan een ladder

Je lichaam en veiligheid

Voor veel mensen is niets belangrijker dan hun veiligheid en eigen gezondheid. Dat zijn overigens goede prioriteiten. Toch klimmen ze nog op een wankele ladder en verven ze moeizaam met hun handen boven het hoofd. Dat is niet goed voor je houding en bovendien gevaarlijk. De kamersteiger maakt het mogelijk om veilig, stabiel je klus uit te voeren. Bovendien hoef je geen gekke houding op een trap aan te nemen om te kunnen verven in die kleine hoekjes.