CLP meubels

Vensterbanken binnen plaatsen of vervangen? Volg dit stappenplan!

Als je een nieuwe vensterbank wil plaatsen of een oude wil vervangen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wanneer je aandacht besteedt aan alle punten zal het plaatsen of vervangen van een vensterbank snel en makkelijk gaan. Volg deze stappen om snel en goed de perfecte vensterbank te plaatsen.

Kiezen tussen twee soorten vensterbanken

Wanneer je een nieuwe vensterbank wil plaatsen of vervangen heb je twee keuzes waar je uit kunt kiezen. Je kunt ten eerste de oude vensterbank laten verwijderen om vervolgens de nieuwe vensterbank te kunnen plaatsen. Een andere manier is om de oude vensterbank te laten staan en een nieuwe vensterbank over de oude vensterbank te plaatsen. Dit zijn speciale overzetvensterbanken die wat dunner zijn en die geplaatst kunnen worden over de oude vensterbank. Welke optie jij moet kiezen hangt af van je voorkeuren. Een overzetvensterbank is veel makkelijker te plaatsen dan een normale vensterbank. Je hebt echter als nadeel dat de vensterbank hoger komt te liggen dan normaal. Als je een vensterbank wil die precies de goede hoogte heeft is het beter om de oude vensterbank eerst eruit te halen. Wil je een vensterbank op maat laten maken? Kijk dan eens op Vensterbank Shop voor prachtige vensterbanken.

De lengte en diepte bepalen van de vensterbank

Om een vensterbank precies te laten passen is het belangrijk om de dimensies te meten. De diepte van de vensterbank is vaak zelf te bepalen. Het hangt af van jouw voorkeuren hoe diep je een vensterbank wil hebben. Waar je wel rekening mee kan houden is dat de radiator onder het vensterbank zit. Je kunt daarvoor overwegen om een diepere vensterbank te nemen zodat de radiator volledig wordt overdekt door de vensterbank. 

Een vensterbank op maat maken

Bij het aanschaffen van de vensterbank zijn de afmetingen vaak niet goed genoeg om te plaatsen. Het is vaak nodig om de vensterbank wat in te korten. Met de juiste gereedschappen kun je dit eenvoudig doen zonder schade aan de vensterbank te richten. Welke gereedschap je nodig hebt voor het afkorten kun je het beste vragen aan de fabrikant van de vensterbank.